Управление экологии и природных ресурсов. Николаевская область, Украина » Новости
Українська | Русский | English
Главная Про управление Новости Сообщение

Новости

Відбувся круглий стіл «Сфера управління побутовими відходами — європейський шлях розвитку»

09/11/2018

6 листопада в м. Києві в рамках проведення XIV Міжнародного конгресу "Інституційні та технічні аспекти реформування житлово-комунального косподарства" відбувся круглий стіл «Сфера управління побутовими відходами — європейський шлях розвитку»

До участі у заході запросили народних депутатів України, експертів Німецького товариства міжнародного співробітництва GIZ, Європейського банку реконструкції та розвитку, проекту DESPRO, представників центральних органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування, Європейської бізнес асоціації, громадських організацій, керівників державних та комерційних підприємств. Організаторами виступили Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України за підтримки Швейцарсько-українського проекту «Підтримка децентралізації в Україні» DESPRO.

Модераторував захід експерт DESPRO Вячеслав Сороковський

 - Вже 5-тий рік поспіль завдяки ініціативі Мінрегіону ми маємо можливість створити майданчик для фахового обговорення сфери управління відходами. Цього року я би хотів виділити важливу тезу, що ми почули під час дискусії: втілення Національної стратегії управління відходами напряму залежить від об’єднаних територіальних громад та застосування ними інструменту міжмуніципального співробітництва. Тільки консолідація ресурсів завдяки цьому інструменту, а також розумна політика фінансового стимулювання з боку держави дозволить регіонам створювати капітальні інфраструктурні об’єкти для управління відходами. 

 

Всі новини →