Department of ecology and natural resources. Mykolaiv region, Ukraine » News
Homepage News Message About Department

News

Всесвітній день водно-болотних угідь

31/01/2020

 2 лютого відзначається Всесвітній день водно-болотних угідь. У цей день 1971 року була прийнята Конвенція про водно-болотні угіддя, що мають міжнародне значення. Щорічно до святкування обирається новий актуальний лозунг. У 2020 році свято проходить під девізом «Водно-болотні угіддя і біорізноманіття». Водно-болотні угіддя є важливим осередками підтримки біорзноманіття, і шляхом ефективного управління цим резервом та недопущення виснаження водно-болотних угідь можна вплинути на його збереження. Основною ідеєю тезису є підкреслення важливості збереження екосистем водно-болотних угідь через їх надзвичайно значущу роль у складних процесах регулювання багатьох змін у природних екосистемах, в тому числі шляхом пом’якшенні посухи, здатності поглинати сполуки вуглецю, зменшенні впливу повеней та штормів.

Відзначення Всесвітнього дня водно-болотних угідь має на меті привернути увагу громадськості до проблеми збереження водно-болотних угідь та значення самих водно-болотних угідь в збереженні існуючого навколишнього природного середовища.

На території Миколаївської області частково розташовані два водно-болотні угіддя міжнародного значення – Тилігульський лиман та Ягорлицька затока, які є дуже важливими природними територіям для збереження біологічного різноманіття, особливо підтримки існування популяцій коловодних птахів, як перелітніх так і осілих.  

Частина території водно-болотних угідь Миколаївщини також входить до Смарагдової мережі Європи, що підкреслює їх цінність.

Збереження водно-болотних угідь з їх унікальною флорою та фауною, раціональне господарювання на цих територіях в Миколаївській області є виключно важливими завданнями. 

Всі новини →