Department of ecology and natural resources. Mykolaiv region, Ukraine » News
Homepage News Message About Department

News

Начальник управління Олександр Каражей узяв участь у навчанні з питань проведення консультацій з громадськістю

19/11/2019

 У вівторок, 19 листопада, в ОДА начальник управління Олександр Каражей та головна спеціалістка управління Тетяна Козюбра взяли участь у навчанні представників структурних підрозділів Миколаївської облдержадміністрації з питань проведення консультацій з громадськістю.

Навчання відкрив заступник голови облдержадміністрації Олександр Трайтлі. «Управлінням інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю проаналізовано ряд нормативно-правових документів та запропоновано провести навчання по роботі з громадськістю.
Воно стане підґрунтям для того, щоб усі нововведення та рекомендації використовувалися вами у роботі», - звернувся він до присутніх.

В.о начальника управління інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Миколаївської ОДА Олена Іваненко додала, що без розуміння керівництва структурних підрозділів процесу проведення та механізму консультацій з громадськістю така робота не є ефективною.

Про результати аналізу роботи з проведення консультацій поінформував начальник відділу аналізу суспільно-політичних процесів та комунікацій з громадськістю управління інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА Станіслав Біличенко.

Зазначено, що здійснений аналіз діяльності структурних підрозділів ОДА в контексті підготовки ними розпоряджень голови облдержадміністрації, питань на сесію обласної ради засвідчив, що структурні підрозділи не завжди виносять на консультації з громадськістю проекти обласних програм та змін до них, рішення стосовно виконання цих програм, звіти головних розпорядників бюджетних коштів за минулий рік, проєкти розпоряджень голови облдержадміністрації, які стосуються інтересів територіальних громад, здійснення повноважень, делегованих органам виконавчої влади відповідними радами.

Загалом, аналіз засвідчив недостатнє розуміння та увагу з боку структурних підрозділів облдержадміністрації механізму проведення консультацій з громадськістю.

Під час навчання присутнім роз’яснено та надано рекомендації щодо порядку проведення консультацій з громадськістю. Зокрема, роз’яснено що таке консультація та які нормативно-правові акти регулюють проведення консультацій з громадськістю, звернено увагу на порядок їх проведення.

Всі новини →