Department of ecology and natural resources. Mykolaiv region, Ukraine » News
Homepage News Message About Department

News

РЛП "Кінбурнська коса" за рахунок коштів обласного фонду ОНПС провели конкурс «Краю мій рідний – 2019»

01/11/2019

Щорічний краєзнавчо – природничий конкурс «Краю мій рідний – 2019», присвячений Міжнародному Дню Чорного моря, відбувся!

На узбережжі Чорного моря та Березанського лиману зібралися переможці першого творчого туру конкурсу с кращими екологічними плакатами та малюнками. Екотуристичну подорож узбережжям лиману та моря провів старший науковий співробітник парку Костянтин Редінов, а під час екозупинок для учасників подорожі провідним фахівцем парку Іриною Форманюк були проведені конкурси, по результатам яких були визначені кращі знавці географії рідного краю, мешканців водних акваторій лиману та моря, водно-болотних птахів та плазунів узбережжя. У рамках конкурсу його учасники взяли участь у акції «До рідного краю, з повагою!: у програмі акції проведена екохвилинка «Час сортувати», виставка екологічних плакатів та малюнків. Кожна школа  презентувала кращі еко – сумки, у виготовленні яких взяли участь і молодші школярі. Під час акції виступили працівники РЛП «Кінбурнська коса» та вчителі, а учні взяли участь у обговоренні екологічної ситуації, яка склалася на узбережжі та запропонували можливість створення природно-заповідних об’єктів для збереження природи рідного краю. Нагадаємо, що краєзнавчо – природничий конкурс «Краю мій рідний» був започаткований регіональним ландшафтним парком «Кінбурнська коса» у 2006 році і став щорічним.  У цьому році конкурс був проведений в рамках реалізації Комплексної програми охорони довкілля Миколаївської області на 2018-2020 роки та закінчився нагородженням переможців.

Парк висловлює свою подяку начальнику управління екології та природних ресурсів Миколаївської облдержадміністрації Олександру Каражею, відділу освіти Очаківської міськради, Очаківській міській бібліотеці та учасникам конкурсу: закладам загальної середньої освіти міста №1, №2, №4 та Чорноморської ЗОШ.   

Всі новини →