Department of ecology and natural resources. Mykolaiv region, Ukraine » News
Homepage News Message About Department

News

1 травня 2017 року розпочнеться конкурс фотографій «Вікі любить Землю»

27/04/2017

1 травня 2017 року розпочнеться п’ятий конкурс фотографій природних пам'яток України «Вікі любить Землю». Він має на меті поповнення Вікіпедії та інших інтернет-проектів Фонду Вікімедіа створення найповнішої бази фотографій пам'яток природи і об'єктів природно-заповідного фонду України та усього світу, привертаючи цим увагу до проблем захисту навколишнього середовища.

«Bікі любить Землю» (Wiki Loves Earth) – міжнародний фотоконкурс, який збирає фотографій природних пам’яток під вільною ліцензією, для подальшої їх публікації у Вікіпедії та інших вікіпроектах.

«Вікі любить Землю» вперше проведено в 2013 році в Україні. 2014 році до нього долучилося 16 країн світу, Зараз запланована участь 26 країн.

За чотири роки українського конкурсу учасники сфотографували 2962 об'єктів природно-заповідного фонду України. Зібрано понад 47 тис. фотографій. 70% об’єктів, зазначених у конкурсних списках, не мають ілюстрації для Вікіпедії – найпопулярнішої онлайн енциклопедії.

Участь у конкурсі є вільною та відкритою для всіх. Протягом травня надсилайте фотографії власного авторства, зроблені у будь-який період часу і завантажені протягом визначеного періоду часу у Вікісховище (Wikimedia Commons).

За результатами оцінок журі буде визначено переможців у двох номінаціях: «Найкраще фото» та «Найбільша кількість сфотографованих об'єктів». Автори найкращих світлин будуть нагороджені цінними призами.

Десять найкращих світлин українського етапу потраплять до міжнародного конкурсу. У вересні 2017 року буде визначено міжнародних переможців «Вікі любить Землю».

Організатором та ініціатором міжнародного проекту є ГО «Вікімедіа Україна».

Регламент конкурсу https://ua.wikimedia.org/w/Вікі любить Землю 2017/Регламент
Інфографіка «Як взяти участь» https://commons.wikimedia.org/wiki/File:WLE-How-To-ukr.jpg
Сторінка у Facebook: www.facebook.com/wle.ua
Сайт конкурсу: wikilovesearth.org.ua
Е-адреса оргкомітету: wle@wikimedia.in.ua

Всі новини →